Giethoorn

Giethoorn ligt midden in het merengebied van de kop van Overijssel. Dat ‘Venetië’ in dit verband opduikt is niet zo verwonderlijk, omdat Giethoorn rond 1230 gesticht werd door een groep vluchtelingen uit het middellandse zeegebied. Giethoorn is de plaats om het natuurgebied de Wieden evenals Nationaal Park De Weerribben te verkennen met een ongekend afwisselende flora en fauna.
De Wieden is een prachtig gebied met eindeloze vergezichten.Giethoorn ligt midden in het merengebied van de kop van Overijssel. Dat ‘Venetië’ in dit verband opduikt is niet zo verwonderlijk, omdat Giethoorn rond 1230 gesticht werd door een groep vluchtelingen uit het middellandse zeegebied. Giethoorn is de plaats om het natuurgebied de Wieden evenals Nationaal Park De Weerribben te verkennen met een ongekend afwisselende flora en fauna. De Wieden is een prachtig gebied met eindeloze vergezichten.Het veen en waterland rondom, bieden vele watersportmogelijkheden.
Onder andere met een fluisterboot, punter, kano of (overdekte) rondvaartboot langs ruisende rietkragen en idyllische plekjes vaart u door schitterende natuurgebieden. Giethoorn is een begrip op zichzelf, of u nu actief bezig wilt zijn of gewoon ontspannen wilt genieten, in Giethoorn kan het allemaal.Zelfs in het hoogseizoen vindt men in Giethoorn nog rust op en aan het water, maar daarbij biedt het dorp ook gezellige drukte, met een verscheidenheid aan musea en kunstgaleriën.
Giethoorn is ideaal geschikt voor vaar-, wandel- en fietsroutes door de afwisselende omgeving. Giethoorn is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken, en een ideale plek om er eens even tussenuit te zijn. Genoeg redenen om langer dan één dag in Giethoorn te blijven.De prachtige omgeving van Giethoorn kun je op verschillende manier verkennen, enkele voorbeelden zijn:
Fluisterbootverhuur
Fietsverhuur
Kano- en Kayakverhuur

Translate »
Share This